31 July 2013

Sunt un imputit si nu vreau sa ma spal

Cred ca asa s-ar putea intitula cu succes o campanie de promovare care îmi bântuie FBul. Pentru ca niște oameni trebuiau sa își scoată bani de pe urma acțiunilor la FB, acum am diverse "suggested posts", în care în 98.99% cazuri mi se sugerează sa-mi fut banii pe ceva. N-am văzut în viața mea o postare în care mi se sugerează sa ma culc mai devreme sau sa citesc cu lampa in stânga.
Ei, si fiind vara cu toate bucuriile adiacente, soare, mare, zăpușeală, deshidratare, îmi tot apare când ici când colo o idioțenie de reclama la o idioțenie de produs. Campania se cheamă ea într-un fel, dar cred ca se traduce prin "Sunt un împuțit și nu vreau sa mă spăl".

E despre un produs de stopare a transpirației. Excesivă sau nu, asta tu decizi. Si eu folosesc asemenea produse pentru ca-s om si nu am dușuri la serviciu. M-au uimit întotdeauna anumite sa zicem mici exagerări ale acestor produse. Pasta de dinți, antiperspirant, deodorant. Prospețime care tine trei zile! O respirație proaspătă tip de 48 de ore!
Nu te speli pe dinți in alea 48 de ore? ce prospețime de 48 de ore?
Si cu antiperspirantele e si mai ciudat.
Nu te mai speli deloc?
Când te speli, nu dai si pe unde ai dat cu antiperspirantul minune? Si nu se ia? Ca dacă nu se ia, avem un broblem. Ia vezi, nu ti-au vândut vreun tub de chit cu roll on in vârf? Dacă se ia, ce dracului îți mai pasa ca tine CINCI ZILE, cum pretinde produsul pe a cărui tema vorbesc.

Cui e destinat produsul asta?
Cine dracu nu se spală o întreagă săptămână lucrătoare? De ce? Pleci în pampas? Esti profesor debutant cu apometre puse? Serbezi ziua pământului, a apei, a soarelui si a ecosistemului 5 zile din 7?
Mai ales ca in instrucțiunile de folosire se precizează destul de bine sa clătești numai.
Cum adică sa clătești?
Știi ce înseamnă a clăti? E sinonim cu a limpezi. Care vine după a săpuni  Sunt niște pași in procesul de spălare, pe care diverși pitecantropi cărora le e destinat smacul minune probabil l-au sărit. Dai drumul la apa. Dai cu apa. Dai cu săpun. De care ai. Săpun-săpun sau săpun cu lasaaromaîmbătătoareacojilordeylangylangsăteînvăluieetcsamd.
Ok. ai dat cu săpun? ACUM CLĂTEȘTE. Mai puți? Repeta. Nu mai puți? Te-ai spălat.
DUPĂ asta, uscat fiind, dacă ai de gând sa te duci pe undeva si sa te imputi la loc, proces de altfel cât se poate de firesc si de normal pentru aproape orice mamifer, aplica antiperspirantul.
Dar nu reușesc sa înțeleg de ce iti trebuie ceva care sa tina 5 zile. Nu mai vii acasă? Nu te mai speli? Te speli doar vinerea? Tii sabatul? Te închini zeului Jeg? Sa știi ca n-ai voie, vine Mazare si-ti rupe picioarele.
Esti hidrofob? Ti-e frica de apa, adică? Oi fi turbat de la căldură?
Esti hidrofil? Ti-e mila sa pângărești apa cu trupul tau cel murdarici? Linge-te dracului, da spala-te cumva in alea 5 zile!

Gratie paginii generoase în informații, aflu și cum funcționează produsul. Funcționează astupând glandele sudoripare. Între 3 si 5 zile.
Pai poate eu nu mai vreau sa ma pis 5 zile. Poftim. Mi se pare aiurea, stau la coada la buda, ma spal pe mâini, consum apa si săpun si alte alea, pierd timp prețios plus trebuie mereu sa ma ascund, na normele sociale spun ca nu e frumos.
Ce-ar fi sa-mi cos uretra?
Nu de tot, doar 5 zile. Din 7.

Scurta lecție.

Transpirația este un proces normal, prin care corpul :
1. elimina o parte din toxinele rezultate din arderi metabolice care altfel ar ajunge inapoi in sange si ar îngreuna rinichii (sau te-ar otravi pe tine cu amoniac, uree etc)
2. reglează temperatura corpului. Ai un termostat foarte sensibil in corp. In functie de temperatura exterioara, de procesele de ardere interna, de ritmul activitatii tale cerebrale, de intensitatea pulsului si de multi alti factori, corpul tau orchestrează un intreg concert de manevre organice. Ca sa nu mori. Asta e scopul principal. E prea cald afara, te-ai incinge, ai crapa, ti-ai coace creierii. Din fericire, nu trebuie sa te gândești in od activ si conștient la toate astea. Nimeni nu trebuie, am crăpa toti daca ar fi asa. Corpul elimina apa, regland temperatura interna.
3. Protejeaza pielea de infectii
4. Elimina si celule moarte de la suprafata.

Daca ai reuși sa-ti pui un "dop" pe toate glandele sudoripare- din fericire nu poți, desi produsul in discuție te incurajează temeinic sa te dai cu el sub brat pe mâini, pe picioare, in cur, etc, unde vrei - ai crapa probabil in cateva ore intr-o zi caniculara. Nu stiu ce te-ar omori mai intai. Concentratia de acid, uree, amoniac si alte toxine, carora rinichii nu le-ar putea face fata sau faptul ca in loc sa te termoreglezi te-ai coace ca un cozonac.

Nu zic ca mori daca te dai cu antiperspirant. Zic doar ca transpiratia, ca si respiratia, este un proces firesc si necesar al corpului. Deci nu are rost sa te inhami la o cruciada contra ei. Transpiri, inspiri, expiri, digeri, pentru ca esti viu. Daca vrei sa nu mai transpiri deloc, niciodată, împușcă-te. Problem solved. Garantez.

Puti? Spală-te. Si folosește un produs cat de cat natural si normal, pentru oameni normali, cu apa acasă.
Tot puți? Mergi la un medic. Pot fi cauze nenumărate ale mirosului transpiratiei. Cica ar fi inodora intr-o lume perfecta. Ei bine, nu e. Bacteriile sunt principala cauza. Asta nu înseamnă ca trebuie sa te bagi intr-un butoi cu clor ci sa te speli mai des. Cat de des se poate. Eu zic ca se poate mai des de o data LA CINCI ZILE.
Pot fi hormonii - de aia copiii nu miros urat când transpira, pana sa dea navala pubertatea peste ei, poate fi dieta (vezi mâncarea foarte condimentata) pot fi haine murdare îmbrăcate si a doua zi, poate fi stress, pot fi dereglări endocrine si tot asa.
Dar la toate astea solutia nu cred ca e sa dai cu un smac care iti arata grafic cum iti ASTUPA in adâncime glandele sudoripare. Cinci zile. Si care te sfătuiește sa clătești ici colo. Cred ca e perfect ok si ceva fără căcălău de aluminiu, cum conține asta, care te menține in limite neputuroase si acceptabile social pana ajungi acasă sa te speli.
Mai țineți minte ce scandal a ieșit cu doamna cu bârna, când a apărut cu margarina pe scut prin școli.

Well. Aștept cu mare interes si amuzament sa vad ce vedeta locala va apărea prin reclame declarând curajos (ah, curajoasă, pariu ca găsesc tot o femeie?) "Nu m-am mai spălat de marți! Mulțumesc, Produs Magnific! "


0 comentarii:

Post a Comment

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)