30 May 2010

Unde dracu sa ma duc...

..vara asta?

Sa explic.
De cand aveam 15 ani o tot ard prin Vama Veche vara. Am prins-o in toate etapele, atat ale mele cat si ale ei. Cred ca am vazut Vama veche mai des decat mi-am vazut familia. Devine stupid.
Am prins-o in stadiul incipient de "hai acolo ca nu-i nimeni", in stadiul de climax si evident si in stadiul de acum. Nu e pe duca. e doar in transformare. Doar ca nu-mi convine transformarea.

Cand apuc sa zic "parca n-as mai merge in Vama..." ma trezesc intrerupta de  "daaaa mama lor de magari cu BMWuri si tigani si asa si pe dincolo care ne spurca noua oaza hippiota"
Culmea, nu aceia ma deranjeaza cel mai tare.

Ma deranjeaza marlanii, indiferent de specie, varsta, salariu si etnie. Si in Vama s-au adunat aproape toti. Sunt o specie aparte, marlanul boemo-corporatist.

Doua vorbe pentru vamaiotii impatimiti: Boemism nu inseamna sa te caci pe plaja. Serios. Nu devii poetic nici pisandu-te in apa si nu initiezi vreo revolutie imprastiind gunoi in jurul tau.
Daca ai 16 ani si faci cheta pentru o bere, esti simpatic. Daca ai 30 de ani si faci asta, esti penal.

Mi s-a acrit in principal de adunatura asta de oameni nu foarte destepti, nu foarte curati, care incearca sa-mi explice de viata si libertate scarpinandu-se la pula si molfaind o hamsie.
N-am vazut plaja mai jegoasa ca acolo si n-am vazut nici oameni mai imputiti. Cosurile de gunoi au ajuns sa se insuteasca. Cred ca avem cate un cos de vamaiot si degeaba. Ca sa ajungi sa te balacesti alaturi de diverse materii fecale (sau pardon, metafore si sperante boeme..) trebuie sa faci slalom prin mormane de jeg si boraturi.

In general se pare ca intelegem libertatea ca fiind dreptul de a racni orice oriunde si de a te durea fix in cur de oricine altcineva. E retardare prieteni, nu libertate.
Evident, in ultimul deceniu vamaiotii au mai si procreat si acum pe langa rahatii parintilor plus diverse coji, seminte, resturi, cuie, cioburi, mai vezi si pampersi din metru in metru, plini de cacat.

Serios, cat de bou sa fii?

In rest mancarea e proasta si scumpa. N-as avea probleme cu pretul dar sa fim seriosi e o mancare proasta. Soni cred ca are contract cu vreo firma de kaiser ca in ultimii 5 ani numai asta serveste. Ciorba cu afumatura, fasole cu afumatura, varza cu afumatura...da mai da-o in mortii ei de afumatura!
In rest mai ai de ales intre niste salate cioplite cu drujba cred si niste pizza anoste.
Cazarea e pe masura cazatilor.

Ma rog, deci vama Veche s-a maturizat cam urat. Dintr-un adolescent nervos si visator a devenit o matahala slinoasa si tampa. Asta e, se mai intampla.

Ok dar unde sa ma duc? Nu ma incadrez in segmentul familistilor si nu am nici cea mai vaga afinitate fata de copii deci din start vreo 3 -4 statiuni cad de pe lista. Chiar nu vrea sa-mi arunce un plod nisip in dinti 2 ore pe zi si sa urle langa mine cand incerc sa beau o bere.

La munte as trage dar ma ciocnesc de lehamitea si lipsa de chef de efort fizic a prietenilor.
O sa plec iar in alta ...parte. E trist totusi ca trebuie sa ma duc pana la mama dracului in afara tarii pentru putin confort si oameni care se spala pe urechi nu numai cu ocazia propriului botez.

8 comments:

  1. Plaja de la corbu/vadu daca ai chef de cort sau si mai bine, Sfantu' Gheorge. Mai putin in perioada festivalului de film cand e plin de vamaioti.

    ReplyDelete
  2. sau poti incerca la Portita. da un search pe google si gasesti website-ul lor. acum 5 ani cand am fost ultima oara acolo era liniste, curat, mancare decenta, dar scump. asa ca, daca te tin baierile pungii...

    ReplyDelete
  3. portita e noua viitoare vama. acolo dai acum de adevaratii boemi, cititori de sartre, ascultatori de manu chao si purtatori de tricouri cu che. te dor flocii.taramu e a lu nastase, da lumea se face ca nu stie.

    ReplyDelete
  4. Nici cu corbu si nici cu Vadu nu mai merge..deja lumea a aflat si de-astea plus ca in Vadu stau vre-o 2 boscai si iti cer 20 ron sa iti pui cortul in nisipi..pentru ce..nu se stie..ok..e rezervatie..dar sa iei 20 ron numai ca sa pui cortul e abernat!! cu aceeasi dilema ma lupt ei eu...unde sa merg??

    ReplyDelete
  5. Mergi in Grecia, in insule. De exemplu in Creta, la Gramvoussa sau Elafonissi... Divin si ca la inceputuri. Sau in Zakinthos, dar stai departe de statiuni gen Laganas si Tsilivi. Sau cel mai bine in Kefalonia. Si mai sunt cateva mii. Te intorci radiind de fericire.

    ReplyDelete
  6. Buna,

    Fac un studiu despre oamenii care au fost / merg in Vama Veche. Mi-ar folosi daca ai gasi cinci minute pentru a completa un chestionar. Chestionarul este anonim si face parte dintr-o cercetare mai ampla. Poate fi accesat la adresa www.vamaiot.com .

    Multumesc,

    Liviu

    ReplyDelete

Facebook

Karioka. Powered by Blogger.

Tags

#rosiamontana (2) 198 (1) abuz (8) adoptie (2) AION (1) ajutor (10) alaptare (1) alimentatie (10) amintiri (17) animale (3) anotimpuri (3) arta (1) atelier (1) autism (1) award (1) babywearing (4) bac (2) Basarabia (2) biciclete (1) Bucuresti (1) bullshit (5) Cai (1) caini (15) capot (1) carti (3) carti pentru copii (2) cărți traduse (3) coada-coada (1) concediu (7) concurs (3) condus (1) copii (67) coruptie (4) cos saptamanal (1) crima (5) CRJ (1) crossbordering from andreanum (1) culinar (16) custom made (1) dana blandu (1) daydreaming (4) despre copii (2) dezvoltare (10) dezvoltare personala (1) doi ani (2) dumbrava minunilor (1) entatie (1) femei (6) film (5) filme (2) filozoafa de weekend (4) fotografie (2) frumoasa si chestia (1) fumat (2) gaming (2) Gheorghe Serban (1) gramatica (3) Grigore Alexandrescu (2) htc (1) intentii (6) internet (24) interviuri (13) ipocrizie (7) Irecuperabili (6) keywords (2) la dentist (4) lene (1) liebster (1) limba romana (1) liniste (4) lol (15) Mamagolo (1) maria rosetti (1) Maruta (1) Mihai Ciobanu (1) music (17) nutritie (2) oameni (68) odiseea imobiliara (3) pedofilie (2) penal (1) poezie (1) polipi (1) prostie (18) psihiatrie (1) psihologie (1) reclama (11) recomand (11) religie (6) ring-sling (2) roborock (1) romania (1) rosia montana (1) ruxanda guger (4) sanatate (6) sarcina (2) scurte (20) shopping (2) Simona Tache (1) sling (1) spaga (2) spital (4) sport (2) teapa (2) tv (5) unguri (1) Veronica Bereanda (10) viata de zi cu zi (80) Waking up (11) web (2) World of Warcraft (7) wow (1) WTF (26) www.davidkinsella.com (1)